kravi
kravi / dariknews.archive
На собственици на преживни животни, унищожаващи селскостопанска реколта в ловешкото село Славяни, са съставени седем констативни протокола и са издадени актове за административни нарушения на Закона за ветеринарномедицинската дейност след съвместна проверка на полицията и Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Ловеч.

Органите на реда реагирали незабавно след получен сигнал за безстопанствени животни, които се отглеждали безконтролно, унищожавали реколтата и пречели на прибирането й от жителите на с. Славяни. В акцията се включили още и служители на Зонално жандармерийско управление – Плевен.
В хода на предприетите действия били проверени множество частни адреси и дворове в ловешкото село, както и ниви и тревни площи в околностите на населеното място. Представителите на Агенцията по храните извършили проверка на 12 коне и 11 крави и телета. Било констатирано, че част от животните се отглеждат, без да се спазват ветеринарномедицинските изисквания, а седем от тях са и без поставен идентификатор.