Главните счетоводители на областни администрации се събират на работна среща
Главните счетоводители на областни администрации се събират на работна среща / www.sxc.hu

Работна среща на главните счетоводители от всички областни администрации в страната ще се проведе в курортен комплекс Чифлика този уикенд, съобщиха от пресцентъра на Областна управа Ловеч. Темите, определени от Министерски съвет, който е организатор на форума, са финансовото приключване на 2009 г. и възникващите в тази връзка въпроси по счетоводната отчетност. В дневния ред е включено още обсъждане на въпроси по отчитането на средствата по структурните фондове на Европейския съюз, както и въпроси по изготвянето на касовите отчети, финансирането, програмното бюджетиране и други.

На срещата ще бъдат коментирани указания на министъра на финансите Симеон Дянков за изпълнението на бюджет 2010 - лимит, месечно разпределение и други, както и отчитането на финансите - месечно, тримесечно и годишно. На форума ще бъдат разгледани и програмните бюджети на областните администрации. Ще бъдат уточнени и въпроси, касаещи общите и административни проверки, както и правилата за работа и контрол на финансовото управление.

Работната среща на експертите на областните администрации ще бъде открита от областния управител на Ловеч Николай Нанков.