ГЕРБ прави промени в местните си ръководства
ГЕРБ прави промени в местните си ръководства / netinfo

Сменени са ръководствата на местните структури на ГЕРБ в Луковит и Угърчин и членовете на Управителния съвет в Ловеч. Трима членове на ГЕРБ са изключени с решение на централата, съобщи областният председател на партията д-р Анатолий Йорданов.

Решенията за смените са взети от Изпълнителната комисия на ГЕРБ на 14 май и на 26 май. Няма промени в Троян, Тетевен, Априлци и Ябланица, където са постигнати добри резултати на изборите. В Угърчин са освободени общинският ръководител д-р Мария Екова и секретаря Станислав Славщенски за поведение несъвместимо с ценностите и целите на ГЕРБ и членството им в партията е прекратено. Камелия Кинтова е новият председател, а Митко Петров – секретар на партията на Борисов в Угърчин. Д-р Мария Екова е дадена на прокуратурата, защото е вписала името си на първо място в листата за общински съветници, без да уведоми ръководството на партията.

В Луковит на мястото на освободеното ръководство са утвърдени д-р Росица Валентинова за председател и Галина Томова за секретар. В Ловеч като членове на областния управителен съвет са освободени Ваньо Димитров, Христинка Карапанчева, Красимир Русанов и Петко Петков. Причината за това е, че те се занимавали с кадруване по изборите, а не са участвали в политическия живот на ГЕРБ.

В новото областно ръководство влизат: Георги Попов и д-р Константин Попов - общински съветници, Христофор Ачков, Румянка Митева, Калинка Мончева, Пламен Василев и Мария Вълова.