ГЕРБ подкрепи туризма в Тетевен и честити юбилея на клуб „Царичина
ГЕРБ подкрепи туризма в Тетевен и честити юбилея на клуб „Царичина / archive.dariknews

През изминалия уикенд, общинският ръководител на ПП ГЕРБ в Тетевен д-р Мадлена Бояджиева поздрави Сдружение клуб пешеходен туризъм „Царичина" по повод 30-годишнината от създаване му. Дарение от 200 лв от партийната субсидия беше връчено за подпомагане дейността на организацията.

ГЕРБ подкрепи туризма в Тетевен и честити юбилея на клуб Царичина"
netinfo

„Щастлива съм в такъв бележит ден да споделя с вас миговете на вълнение от спомена за първите стъпки и удовлетворението от успешно извървения път. Да избереш туризма и любовта към природата е ползотворна житейска кауза, а да обединиш и приобщиш хора от всички възрасти към нея е сред най-благородните. Такава е мисията на СКПТ „Царичина", мисия, свързана с традиция, авторитет и бъдеще. Пазете в сърцата си и предавайте тази любов на своите последователи - чест е човек да поеме такава отговорност за бъдещето!", поздрави д-р Бояджиева юбилярите.

Клубът на жените туристки е учреден на 17 януари 1984 г. при Туристическо дружество "Вежен"-Тетевен. През май 2005 година се учредява като юридическо лице с названието Сдружение клуб пешеходен туризъм "Царичина".

През изминалата 2013 година освен участието в походи, туристически събори и инициативи по почистване на природата, царичинки поставиха два барелефа - в памет на бележити личности, урок по история и родолюбие за бъдещите поколения планинари - в памет на Димитър Цаков /Мишо Художника/ на чешмата по пътя за връх "Вежен" и на Алеко Константинов - на хижа "Момина поляна", по повод 150-годишнината от рождението на Щастливеца.

Поздрав за туристките от Тетевен поднесоха децата от модул туризъм към НУ"Хаджи Генчо" с ръководители Петя Петрова и Вася Илиева. Мъжка вокална група „Вежен" стопли сърцата на планинарките с ведри туристически песни.
Събитието бе под мотото „Предай нататък" - дело, което планинарките не престават да изпълняват, увличайки в редиците си младото поколение. Техният девиз е: „Дали си млад или си стар - това е без значение, важното е да си смел, важно е да имаш цел и чувство за движение".

Почетен гост на тържественото честване бе и опитният планинар Младен Нинов, по чиято идея преди 30 години е учреден клубът на жените туристки.