ГЕРБ отчетоха слабости в предизборната си кампания
ГЕРБ отчетоха слабости в предизборната си кампания / netinfo

„Аз загубих като кандидат за кмет, но това, което се случи в Плевен, е че я има политическа партия ГЕРБ”, така коментира резултата от изборния вот на 28 октомври кандидатът за кмет от ГЕРБ Цецка Цачева. „Няма да крия, че сме разочаровани от постигнатия резултат, който е по-слаб от този на евроизборите”, допълни тя.

Според Цецка Цачева отстъплението се дължи на гласове, които в настоящите избори са се разпилели между многобройните десни кандидатури и листи и от гласовете за традиционно силните в плевенски регион земеделски организации. Като причини за загубата, тя изтъкна неуспеха си да достигне до избирателите и допълни, че е разчитала на гласовете на голяма част от негласуващите плевенчани, но те не са я припознали като техен кандидат.

От щаба на ГЕРБ отчитат като слабост и предизборната кампания, която са провели. Цецка Цачева допълни, че след като минат балотажите, от щаба на партията ще си направят равносметка и са готови, ако от централното ръководство на партията им поискат оставките да ги подадат.

„От тук насетне ще има политическа партия ГЕРБ, тя ще има своето твърдо ядро от избиратели, каквато всъщност беше и голямата цел на тези избори” , каза още Цецка Цачева. На балотаж отиват представители на Политическа партия ГЕРБ в общините Пордим, Искър и Долни Дъбник. В Левски и Гулянци ГЕРБ ще подкрепи на балотажа десните кандидати.

Що се отнася до касирането на изборите за общински съветници, което от щаба на партията заявиха, че ще поискат вчера, то сега Цецка Цачева съобщи, че няма да отправят такова искане. Те ще съобразят с решението на ОИК да преподреди кандидатите за общински съветници, чийто места бяха разменени в избирателната бюлетина.