Георги Христов вдигна на крака публиката на Златният Арлекин
Георги Христов вдигна на крака публиката на Златният Арлекин / netinfo
Галаконцерт на Георги Христов взриви публиката на музикалния фестивал “Златният Арлекин 2008” в Плевен. Звездата излезе на сцената на препълнения салон, облечен в бяло, придружен от своя балет “Веда джуниър” и формация “Черно и бяло”. Под нестихващите аплаузи на публиката в Драматичен театър “Иван Радоев” Георги Христов изпълни поредица от най-емблематичните си песни. За втори път на сцена той представи свой аранжимент на песента “Камино” и отново спечели сърцата на почитателите си.

Заслужени овации на публиката и Първа награда за Нова българска песен получи Искрен Пецов с парчето си “Защо се върна”. Латино-партизанинът е автор, композитор и изпълнител на песента, аранжиментът е на Deepzone.

Неделяна Христова от София стана носител на първа награда на журито в конкурса за поп изпълнител. Тя получи парична премия от 2000 лева, диплом и микрофон, връчени й от зам.-кмета на Община Плевен д-р Валентин Матеев.

Второто място за изпълнител беше присъдено на Сулейман Евадпал, който получи и трета награда в конкурса за Нова българска песен с парчето “Достатъчни сме аз и ти” по текст на Марина Драгомирецкая и музика на Александър Кипров.

На третото място в конкурса на изпълнителите се нареди младата Алекса от Благоевград.

Песента “Силуети” в изпълнение на Мрагарита Хранова беше класирана на второ място за Нова българска песен.

В конкурсната програма за български поп изпълнител наградата за най-артистично сценично присъствие беше присъдена на Марина Драгомирецкая от София.

Сърцата на публиката спечели Михаела Костадинова, тя стана носител на наградата, посветена на Емил Димитров с 47 гласа от 207 анкетни карти.

Голямата награда на журито и статуетката “Златен Арлекин” получиха Владимир Михайлов и група Angel sky с песента “Почти”. Статуетката беше връчена от кмета на Плевен Найден Зеленогорски, под чийто патронаж се проведе музикалното събитие.