Георг Спартански
Георг Спартански / Николай Колев
„Гласувам за почтеността в политиката, за предвидимостта, за прозрачността, за професионализма. Против нечистоплътните практики, против корпоративния вот, против бандитското купуване на гласове и за това, България да е наистина европейска държава в третото хилядолетие – равноправен и достоен член на Европейския съюз. За това, България да върви напред, в това число и Община Плевен, а не да се връщаме във времената така добре описани преди 100 години от Алеко Константинов“. Това каза Георг Спартански след като гласува в Центъра за работа с деца в Плевен.

Относно практиката за купуване на гласове, Спартански каза:

„Притеснява ме това, че говорим едни и същи неща вече 30 години след започването на уж демократичните промени, и колкото повече говорим, толкова по-зле става. Невалидните гласове и купеният вот се увеличава, а не намаляава и това е проблем на държавата, който може да бъде обяснен по два начина: или с невъзможност и некадърност да се справят държавните институциис корпоративния вот, или за нежелание. Ако е нежелание, това говори много лошо за държавата, защото показва съглашателство с тези, които извършват тази отвратителна практика. Това не е просто престъпление, а е една деградация на политическата система и по този начин хората се отвращават от политиката и това е отговор на въпроса, защо все по-малко български граждани считат за нужно да употребят правото си на глас.

Само активното гласуване ще мулира или намали този така наречен купен вот и ще покаже една по-истинска картина на реалните резултати. Вярвам, че плевналии ще го направят днес", каза още Георг Соартански.