Георг Спартански: Доволен съм от работата на снегопочистващите фирми!
Георг Спартански: Доволен съм от работата на снегопочистващите фирми! / dariknews.archive

На среща с журналисти този понеделник, кметът на Плевен Георг Спартански заяви: „Доволен съм от бързата реакция на снегопочистващите фирми в неделя. Всички реагираха още в началото на снеговалежа и излязоха на терен с нужната техника".

Във връзка с работата на трите снегопочистващи фирми през почивните дни, когато снежната покривка достигна 30-35 см.кметът коментира, че са се справили успешно с обилния снеговалеж в града.

Още в петък Георг Спартански проведе превантивна среща с представителите на фирмите и ги предупреди, че при очаквания обилен сняг през почивните дни няма да приема оправдания за несвършена работа.

За почистването на основните улици в града ефект са оказали и новите химикали, закупени след първия снеговалеж и тествани успешно в Плевен.

Георг Спартански информира, че с тези химикали в събота и неделя са били обработени основните улици в централната част на Плевен и свързващите отсечки с квартал „Дружба".

Резултатите от ефективността на химикалите са налице, въпреки двукратно по-обилния снеговалеж сега - основни пътища бяха изчистени до асфалт и гражданите оцениха това, коментира Спартански и допълни, че за да се справят със ситуацията в Плевен, на практика фирмите са работели без прекъсване 48 часа, като екипите са се сменяли. Така ще се работи и в следващите часове.

Георг Спартански благодари и на всички, участвали в почистването на снега в Плевен. Благодарност бе отправена и към всички плевенчани, проявили съпричастност, които излязоха да почистят снега от междублоковите пространства, пред домовете и магазините.

"Сравнявайки видяното по телевизията, смея да твърдя, че община Плевен се справи със снеговалежа далеч по-добре от редица български общини", категоричен беше кметът на Плевен.

Георг Спартански Доволен съм от работата на снегопочистващите фирми
netinfo

Георг Спартански Доволен съм от работата на снегопочистващите фирми
netinfo