Гардове и клиенти се стреляха в дискотека
Гардове и клиенти се стреляха в дискотека / archiv.DarikNews

На 2 март в 23:05 часа е получен сигнал от телефон 112, че в центъра на град Койнаре има масов бой и се стреля с оръжие. Незабавно са изпратени два полицейски екипа. На място е установено, че са ранени четирима, които пътуват с лични автомобили към спешна медицинска помощ в Червен бряг. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

Повод за стрелбата било агресивното поведение на клиенти на дискотеката, които предната вечер създавали проблеми след злоупотреба на алкохол. Този път охраната ги разпознала и не ги допуснала в заведението.

Така започнал спор между гардовете и групата посетители. Установена е самоличността на пострадалите - 30-годишен - с огнестрелна рана под дясната мишница, 20-годишен с криминална проява за кражба - с огнестрелна рана на задна лява част на таза, 28-годишен, с криминалистически регистрации за нанасяне на телесни повреди, с рана на задна част на дясното рамо. Пострадал е и един от гардовете на местната дискотека - 35-годишен. Той има огнестрелна рана в рамото.

Продължават проверките за изясняване на обстоятелствата около инцидента. Образувано е досъдебно производство по чл. 116, ал.1 т.6 от НК.