Гала-спектакъл и много изненади обещават на Бизнесмен на годината
Гала-спектакъл и много изненади обещават на Бизнесмен на годината / netinfo

Грандиозен гала-спектакъл ще е част от изненадите на Коледния благотворителен бал с церемония по награждаването в конкурса “Бизнесмен на годината”. Това е десетата такава церемония, конкурсът се организира от Община Плевен, а съорганизатори са Браншовата бизнес камара, Търговско-промишлената палата и Стопанската камара. До края на ноември фирмите от Плевен и региона трябваше да дадат анкетните си карти.

И тази година са номинирани и ще бъдат отличени най-добрите фирми в три отрасъла – строителство, производство, търговия и услуги. От кандитатите ще бъдат излъчени и носителите на двете големи награди – “Бизнесмен на годината” и “Инвеститор на годината”. Новото е, че тази година – в контекста на световната финансова и икономическа криза - от кандидатстващите за приза, се изисква да посочат имат ли и колко намалени, запазени и новоразкрити работни места. Различното в анкетната карта за категорията “Инвеститор на годината” е това, че за тази категория се изисква и представяне на обществената значимост на фимата.

Тази година в отрасъл “строителство” участват 55 фирми, в отрасъл “търговия и обслужване” участващите фирми са 52, 61 са фирмите от “производство”, в отрасъл “селско стопанство” фирмите са 27. Всички анкетни карти са разгледани, а резултатите от работата на комисията ще станат ясни на благотворителния бал на 18 декември.

По повод 10-тото издание на бала “Бизнесмен на годината”, организаторите подготвят ретроспекция на всичко, което се е случило през последните девет години. Тя е в три части като всяка от тях обхваща по три години, а в отделен видеофилм ще бъдат показани фирмите, които имат добри или отлични показатели и през 2009 година. В програмата на благотворителния бал ще участват любими български изпълнители, даровитите деца на Плевен, плевналии, които вече не са в Плевен, а някои от тях не са и в България.