Г.Караджов: Нашата програма е личната програма на всеки българин
Г.Караджов: Нашата програма е личната програма на всеки българин / archiv.DarikNews

Водачът на листата с кандидат-депутати на Демократи за силна България и Български демократически форум за 15-ти МИР-Плевен Георги Караджов, коментира пред Дарик аспекти от личния си живот, както и програмата на партията.

Г-н Караджов, макар и непряко, Вие сте свързан с Плевен. Разкажете повече за това.

Коренът ми е в Плевенска област, но съм силно свързан с град Плевен, защото тук съм учил, тук бях студент, тук отгледахме с моята съпруга големия ни син, тук в плевенската болница се роди малкия ми син. Имам много приятели съученици и състуденти и затова съм силно свързан с този град. И в момента семейството ми е в Плевенска област - тук живеят родителите ми, тук са двамата ми синове и внука ми. Мога да кажа, че аз и съпругата ми сме отскоро и за малко в София.

Говорейки за бизнес, ако тръгнем от голямото към малкото, от държавата и отделната община, човека , какво се случва с дребния и среден бизнес у нас?

Държавата, бизнесът, човекът - много е важно всеки политик, всеки човек, който е тръгнал към управлението, да е наясно как се подреждат тези приоритети. Объркването на тези приоритети в последните три правителства и особено при това на ГЕРБ, доведе до сегашната безизходна ситуация за милиони хора и семейства. ГЕРБ поставиха на първо място държавата и фискалната й стабилност беше издигната в култ, в името на който беше жертвано качеството на живот, бизнеса и начина, по който живеят в прекрасната ни родина милиони български семейства.

Ние, десните хора имаме друг поглед. Ние поставяме в центъра на всичко - човека, възможността да реализира себе си и идеите си. Защото от реализацията на идеите, се ражда силната държава, силна България, за която сме ние, Демократи за силна България! Повтарям - в центъра на всичко е човекът! Такъв е нашия приоритет и като обръщение, и като послание към българските граждани. Ние извеждаме на първо място доходите, работата и сигурността на българина и неговото семейство. Повишаване на доходите и икономическа среда, която да поощрява създаването на трайни работни места,и с всичко, което се прави в областта на здравеопазване, образование, в икономическата сфера, накрая да се постигне една цялостна промяна на атмосферата, в която живеем-среда на сигурност. Изключително е важно върховенството на закона, което да излъчва усещане за справедливост.

Вие проведохте множество срещи в плевенския регион. Какво се случваше на тях?

Проведохме над 30 срещи в различни населени места от област Плевен с граждани и дребни предприемачи. На тях изцяло се потвърди правилността на нашите намерения и послания, че абсолютен приоритет за всеки българин в момента е повишаване на доходите, възможностите за намиране на работа и на увеличаване на усещането за сигурност, т.е. програмата на Демократи за силна България и БДФ е всъщност личната програма на всеки български гражданин, на всяко семейство от област Плевен.
Аз се надявам, дори съм сигурен, че следващото правителство, което по видимо преобладаващите настроения ще бъде програмно, наистина ще работи по нашата програма.