Футбол: Чуждестранни клубове с интерес към френския нападател в Спартак
Футбол: Чуждестранни клубове с интерес към френския нападател в Спартак / dariknews.archive

Френският нападател на плевенския Спартак - Крис Гади Н'Киасала е обект на интерес от три клуба. Става въпрос за отбори от Русия, Казахстан и тим от българската Първа лига. Ръководствата им са установили контакт със спонсора на плевенчани Иван Динов, информираха от пресофиса на футболния клуб.

„Желанието на Гади гласи, че ако играе в България ще е само за Спартак /Плевен/ и никой друг отбор, без значение от Първа или Втора лига. Ще се съобразя с него. По този начин се подразбира, че напълно отпада варианта с българския клуб, който прояви интерес към него. Обясних го и на колегите. Така, че ако има трансфер на Гади той ще е само в чужбина. Водим преговори с представители руския и казахстанския тим. Мисля, че ще се стигне до трансфер, но нека не избързваме. На този етап не е нужно да огласяваме имената на въпросните клубове, както и финансовите параметри. Лично моето желание обаче е Крис да остане при нас. В разговорите ни с него той е категоричен, че също предпочита този вариант, защото се чувства отлично в отбора и е изключително доволен от горещата подкрепа на феновете на Спартак", коментира Динов.

177-сантиметровия юноша на френския гранд Олимпик /Марсилия/ подписа със Спартак /Плевен/ в началото на септември тази година и веднага стана водеща фигура в него. През есенния полусезон на Втора лига изигра 11 мача, в които реализира 8 гола.