Французин получи почетната значка на Ловеч
Французин получи почетната значка на Ловеч / netinfo

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев връчи на французина Даниел Пишо почетна значка на Ловеч за изключителен принос за активизиране на френско-българските контакти в областта на културата и популяризирането на Община Ловеч. Това съобщават от Пресцентъра на Общината.

Даниел Пишо е председател на организацията „Френско-българска солидарност”. Има реализирани няколко проекта съвместно с неправителствената организация Център за социални инициативи – Ловеч и Женско дружество „Благодетел”.

Той е инициатор на спектакъла „Мерси, Бяла Анаста”, в който участваха близо 200 актьори. Автор е и на идеята за спектакъл на сцената на Ловешката крепост. Този спектакъл бе реализиран с подкрепата на Драматичен театър Ловеч през 2007 г. по повод 820 години от подписването на мирния договор между България и Византия.

Организацията на Даниел Пишо застава и зад организирането на три панаира във Франция, на които бяха представени български занаятчийски стоки и фолклорното ни богатство. Проектите се реализираха с участието на ловешкото сдружение Център за социални инициативи.