Фрагменти от Набуко прозвучаха в памет на Борис Христов в ХГИ.Бешков
Фрагменти от Набуко прозвучаха в памет на Борис Христов в ХГИ.Бешков / dariknews

С фрагменти от операта „Набуко" на Джузепе Верди, Плевенска филхармония закри творческия си сезон. Концертът, който беше посветен на 100-годишнината от рождението на големия български оперен певец Борис Христов се състоя в Художествена галерия „Илия Бешков", минути след пороя, който заля Плевен малко след 18:00 часа на 24 юни 2014 г.

Фрагменти от "Набуко" прозвучаха в памет на Борис Христов в ХГ"ИБешков"
netinfo

Една от основните роли в концерта - тази на Закария в операта „Набуко" беше изпълнена от Александър Носиков. Това е и една от коронните роли, превъплътени от Борис Христов.

„Ангажирахме трима много талантливи големи наши, български певци - Елена Баръмова, проф. Нико Исаков и Александър Носиков.
Интерено е да се отбележи, че Сашо Носиков и Елена Баръмова са финалисти в конкурса „Борис Христов" и са специализирали в къщата му в Италия", сподели главният диригент на Плевенска филхармония Деян Павлов.

„За последните шест месеца, откакто съм в Плевен направихме седем концерта и се надявам и през следващия сезон да продължим така, като сме подготвили някои доста интересни неща за нашата публика. Смятам, че се получи „химия" между мен, оркестъра и хора и, да сме живи и здрави, усещам, че колегите ме посрещат нормално и правим хубави концерти заедно така, че се надявам, че това ще продължи и в бъдеще", сподели диригентът Деян Павлов.

Фрагменти от "Набуко" прозвучаха в памет на Борис Христов в ХГ"ИБешков"
netinfo

Последните прояви на Плевенска филхармония са на 30 юни и 1 юли в Хасково и Харманли, където ще бъде представена програмата "Цигулката в киното" със солист Чавдар Вълков.