Фотопленер популяризира Деветашкото плато
Фотопленер популяризира Деветашкото плато / archive.dariknews

От 29 юни до 2 юли 2013 г., Сдружение „Деветашко плато" организира фотографски пленер „Деветашко плато 2013", който ще се проведе в региона. Ще участват десет фотографи и хора на изкуството от Варна, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София.

Фотопленерът се провежда в рамките на проекта „Живи общности - жизнени села" с подкрепата на Фондация „Америка за България". Неговата основна цел е популяризиране на Деветашкото плато като атрактивна дестинация за отдих и обучение сред природата, за алтернативен туризъм и познавателни пътувания.

Фотопленер популяризира Деветашкото плато
netinfo

Чрез проекта се цели да се провокира интересът на фотографи - професионалисти и любители, към даденостите на региона, с фокус към пещери и други карстови образувания и биоразнообразието в региона, както и да се привлече по-широка интернет аудитория чрез обогатяване интернет сайта на сдружението с модерни качествени фотографии.

След подбор на най-интересните творби ще бъде организирана пътуваща фотоизложба, за да бъде популяризирано Деветашкото плато в четири големи града в страната. След приключване работата на пленера, участниците ще предоставят своите работи за нуждите на сдружението - за издаване на рекламни материали, за публикации в интернет, за организиране на фото-изложбата.

Амбицията на сдружение "Деветашко плато" е фотопленерът да се утвърди като ежегодно събитие с конкурсен характер - с национално и международно участие.