Фондация Св. Иван Рилски направи втори благотворителен бал
Фондация Св. Иван Рилски направи втори благотворителен бал / dariknews.bg

На 19 октомври в ресторант „Ростов" в Плевен, фондация „Св. Иван Рилски" проведе втория по ред благотворителен бал. Целта на инициативата беше да се наберат средства за безплатни зъбни протези за възрастни хора и за осигуряване на силиконови импланти на жени, претърпели операция от карцином на гърдата, което е основната дейност на фондацията от създаването й.

Фондация "Св Иван Рилски" направи втори благотворителен бал
netinfo

„Особено съм щастлива, че вторият благотворителен бал удвои средствата, събрани на първия", каза д-р Елиза Георгиева на среща с журналисти и добави, че този път са събрани 28 412 лева.

"След оспорван търг, иконата на Богородица на Красимир Савов, рисувана върху 400-годишно парче дърво от Рилския манастир,  беше купена за 2450 лева от нотариус Пепа Цакова", каза д-р Георгиева.

Фондация "Св Иван Рилски" направи втори благотворителен бал
netinfo

Тя обяви, че е обещала на „Мисис Баба" на България, Капка Амзина - основен претендент за иконата, на третия  - пролетен благотворителен бал, да има същата икона и тогава да успее да си я спечели. От своя страна, Капка Амзина е заявила, че прави реверанс и наистина, иконата трябва да остане в Плевен.

По време на търга бяха закупени още картини, дарени от художниците: Мая Ананиева, Огнян Кузманов, Георги Петров, скулптура на Венцислав Василев, диск на Любомир Дяковски - почетен гражданин на Плевен и специален гост на бала, както и пъзел от колекцията на Гери Дончева. Тя беше водеща на вечерта напълно благотворително, заедно с актьора от Плевенския драматичен театър "Иван Радоев" - Веселин Плачков.

Фондация "Св Иван Рилски" направи втори благотворителен бал
netinfo

Благотворителния бал уважиха с присъствието си над 300 гости магистрати, лекари, бизнесмени, банкери, общински съветници и представители на общински фирми, както и представители на тамплиерите и ротарианците. Сред тях бяха: проф. д-р Димитър Стойков - кмет на Община Плевен, Любка Александрова - кмет на Община Левски, Павлин Фильовски - кмет на община Червен Бряг, Дарин Ангелов - председател на общинския съвет, Дочко Дочев - представител на общински съвет Левски, депутатите от ГЕРБ - Христина Янчева и Пламен Тачев, Явор Цаков. Едни от най-активните гости по време на търга бяха и Вили Боршукова - Мисис дама на годината 2012, Меги Савова, Капка Амзина - Мисис Баба 2010, Мадлен Иванова - Лейди България 2011.

Малката пластика "Русалка" на Венцислав Василев беше спечелена от Вили Боршукова, която е една от спечелилите "Мисис Дама на годината - 2012".

Фондация "Св Иван Рилски" направи втори благотворителен бал
netinfo