ФКСпартак - Плевен вече има генерален спонсор
ФКСпартак - Плевен вече има генерален спонсор / archiv.DarikNews

Австрийска банка стана официален спонсор на плевенския футболен клуб "Спартак" - Плевен. Това съобщи пред журналисти Тони Вашков, който отговаря за секторна политика "Спорт" в местната структура на ПП"България на гражданите" като уточни, че австрийската банка, която е със 150 годишна история внася около 40% от кафето в Русия.

Тони Вашков съобщи, че в началото на февруари, "Спартак" заминава на подготовка в Анталия. Той каза още, че в момента се подготвя договор за наем на Градски стадион "Плевен", който по думите му е в най - лошото състояние от всички стадиони в България, където отборът на ФК"Спартак" е играл и голяма част от загубените точки се дължат именно на лошия терен. "Не може теренът в село Глава или в Кнежа да е по - хубав от този на Градски стадион Плевен", каза още Тони Вашков.

Той засегна темата за паразитиращите клубове в Плевен като изтъкна, че някои от тях участват активно в спортни състезания и номинации, без да получават пари от бюджета на общината, докато други получават пари за спорт, но не реализират необходимата дейност.
Тони Вашков съобщи още, че въз основа на Закона за спорта се подготвя увеличение на наемите на клубовете, което ще стане чрез анекс към настоящите договори. Според него, очакваното увеличение на наемите ще е от 5 до 7 пъти.