Фирма Инжстрой е положила жълтите линии в Плевен, без да й е било възложено
Фирма Инжстрой е положила жълтите линии в Плевен, без да й е било възложено / dariknews.archive

Нанасянето на жълтите линии през центъра на Плевен в средата на октомври е извършено от Общинска фирма Инжстрой. Това е станало без писмени указания и нареждане от страна на ръководителя на Проекта за Интегриран градски транспорт - Дикран Ованесян, нито от други преки участници в проекта. Още по-малко някой е нареждал поставянето на маркировката на велоалеите по този некадърен и варварски начин. Това съобщи на среща с медиите кметът на Плевен Георг Спартански.

"Това е простащина, която никой плевенчанин не заслужаваше и беше един звучен шамар върху лицето на Плевен", каза Спартански и коментира, че в случая са обслужвани предизборни интереси на определена партия и управителят на общинската фирма г-жа Вълчанова си е позволила да обслужва предизборна кампания, изпълнявайки партийни указания.

Кметът каза, че 30-те хиляди лева са стойността на боята, но стойността на унижението е неизчислима и затова в предизборната си кампания е поел ангажимента да почисти града.
Той уточни, че извършеното почистване на жълтите линии от цялата Стара главна улица в Плевен ще е за сметка на фирма Инжстрой. Отделно от това, управителят на общинската фирма ще отговаря пред Общинския съвет за извършеното.

Георг Спартански каза още, че предстоят ревизии и финансов одит на всички общински структури, които харчат общински пари. Това включва общинските фирми, поръчките, търговете, звената на общинска издръжка, европроектите. Проверките ще започнат след приключването на големите проекти, неизпълнението на които заплашва Община Плевен с глоби от 6,5 млн. лева.