Финансиране за над 100 000 евро влиза в ДФСГИнтелект
Финансиране за над 100 000 евро влиза в ДФСГИнтелект / archiv.DarikNews

Над 100 000 евро е сумата,която ще влезе в бюджета на ДФСГ"Интелект" през следващите месеци за работа на ученици и учители по трансгранични проекти за професионално обучение.

30 000 евро е финансирането на проект „Електронно митническо обслужване-европейски опит и практика", чрез който 10 ученици и 1 учител ще имат възможност в продължение на 20 дни да практикуват наученото във водещи фирми от Англия. Проектът е продължение на вече успешно изпълнена практика през тази година.

Финансиране за над 100 000 евро влиза в ДФСГ"Интелект"
netinfo

30 ученици от гимназията пък ще имат възможност да се запознаят с европейския опит в областта на електронната търговия. Одобреното проектно предложение е на стойност 71 280 евро и ще финансира трансграничната практика за 3 семици в Острава, Чехия. Темата, по която ще работят бъдещите търговци е: "Електронната търговия-успешни европейски практики".

Убеждението на ръководството на гимназията е, че само обучение близо до реална работна среда и в досег до водеши европейски компании може да създаде конурентни специалисти на пазара на труда.