/ iStock/Getty Images
Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДОС) финансира с 5 000 лева детска градина "Слънце" в град Левски, съобщиха от детското заведение.

"Проектът е наречен "Детската градина - зелена, цветна и красива". Чрез получените средства е озеленен и оборудван с нови съоръжения за игра дворът на градината", поясни директорката Наталия Христанова.

Тя отбеляза, че детското заведение е одобрено да работи по Националната програма "Успяваме заедно" като иновативна детска градина. Педагозите Светлана Фидосиева и Снежина Любенова са утвърдени като учители новатори, които чрез игрови и интерактивни методи ще въвеждат опитно-практическата дейност в учебния процес.

Дете от Плевен спечели медал от международен конкурс в Сърбия

"Нашето бъдеще"
е основната тема на дейностите, които ще се реализират в специално изграден център, оборудван с LEGO строители, логически конструктори, занимателни математически игри, лаборатории за експерименти и опити.

В тази иновативна образователна среда децата от подготвителните групи ще имат възможност да творят, моделират и проектират, коментира Христанова. Общо са включени 51 малки участници и техните родители, които са партньори в част от дейностите.

За целта са закупени дидактични средства за 3 500 лева. Проектът ще приключи през май 2022 година, уточни Наталия Христанова.
БТА