Емил Иванов не е бит с полицейски палки
Емил Иванов не е бит с полицейски палки / netinfo
Абсолютно категорично искам да заявя, че при провеждането на тази специализирана полицейска операция служителите на МВР не са имали палки. Така коментира в Плевен вътрешният министър Румен Петков твърденията на фоторепортера на в.”Експрес” Емил Иванов, че е бит с палки от служители на МВР.

Не казвам че фоторепортерът лъже или не лъже, аз казвам само, че служителите на МВР не са имали палки, категоричен беше Румен Петков. Вчера в разговор с главната редакторка на в. “Експрес” Данка Василева и бития фоторепортер аз на два пъти го попитах с какво е бит. Той отговори, че е сигурен, че са били палки, но не можа да каже колко са били дълги, уточни министър Петков.

От вчера сутринта проверката по случая е поета от Военна прокуратура. Със служителите на МВР, които са били на мястото на инцидента, е проведен обстоен разговор, те са преминали и през детектор на лъжата. “Разпоредил съм материалите да бъдат предадени на прокуратурата, но не мога да коментирам какво съдържат, защото не съм запознат с тях”, каза още министър Петков.

Той потвърди казаното от него по-рано, че най-късно до сряда ще приключи проверката на МВР по случая.