Еколози обсъждаха защитените територии
Еколози обсъждаха защитените територии / netinfo

Работна среща с еколози от общинските администрации от Плевенска област организира днес Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Пред експертите по екология се представя наскоро издадената от РИОСВ – Плевен брошура “Защитени растения в защитените територии в Плевенска и Ловешка област”.

Целта на изданието е да се предостави подробна информация за защитените растителни видове, които се срещат на територията на двете области. По време на срещата еколозите са получили подробна информация във връзка с прилагането на екологичното законодателство, касаещо защитените територии и биологичното разнообразие.

Чрез подобни срещи РИОСВ – Плевен има за цел да обсъди с представителите на общините какви трудности срещат при изпълнението на задълженията си по опазването на околната среда и как би могло да се подобри съвместната работа, допълниха от инспекцията. Всички брошури на РИОСВ ще могат да бъдат ползвани и чрез обновената й страница, която до десетина дни ще бъде завършена.