123
123 / dariknews.archive
Експертно жури, начело с проф. Ивайло Мирчев отличи двама талантливи артисти от Плевенския регион за произведенията си, с които участват в 7-я Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика. 
Победител в категория „Живопис“ за Плевенския регион е Иван Велчев с творбата си „Последен бряг: Посвещение“, a Цено Ценов спечели награда за „Скулптура“ с произведението си „С мисъл за човека“. Останалите номинирани в категория „Живопис“ са Майя Ананиева, Бисера Вълева и Хинко Хинков, а в направление „Скулптура“ номиинираните са Митко Събев, Николай Гърков и Красимир Яков. Авторите бяха отличени на специална церемония, която се състоя в ХГ“Илия Бешков“ в Плевен, която за 4-ти път е домакин на събитието.

123
dariknews.archive

„Изкуството е резултат от победата на духа над разума в момент на вдъхновение. Като водеща компания във финансовия сектор, ние от Алианц България разчитаме главно на логиката и цифрите в ежедневието си. Вече десетилетие „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ ни дава уникалната възможност да обърнем поглед към изкуството и да подпомогнем творческия устрем на българските артисти. За нас е огромно удоволствие да представим най-доброто от произведенията на талантливите автори от Плевенския регион, като занапред ще продължаваме да подкрепяме всички творци както на местно, така и на национално ниво във вдъхновяващите им начинания“, каза преди връчването на номинациите Глория Димитрова.

123
dariknews.archive

В церемонията, която се състоя в ХГ"Илия Бешков" в Плевен участие взеха зам.-кметът на Плевен Милен Яков, Константин Иванов - генерален представител на Алианц - България, Красимир Еничаров - управител на финансовия център на Алианц-България в Плевен, Ивета Плякин - представител на групата.

123
dariknews.archive

123
dariknews.archive

123
dariknews.archive

123
dariknews.archive

123
dariknews.archive

123
dariknews.archive