basket ivan lilov
basket ivan lilov / lap.bg

Баскетболният Спартак Плевен привлече в редиците си един от най-добрите български играчи през последните години - Иван Лилов. Очаква се дебютът му за тима на Александър Дяковски да бъде съвсем скоро.

“Иван има много опит зад гърба си и съм убеден, че бързо ще се впише в отбора”, казва наставникът на Спартак за новото си попълнение.

През последните няколко сезона 30-годишният баскетболист премина през унгарските Капошвари, Дебрецен и Сегед. С първия отбор, Иван Лилов се раздели в края на миналата година по взаимно съгласие и оттогава насам е в България.

В кариерата си досега Иван Лилов преминава през българските Балкан, Рилски спортист и Лукойл Академик. Със самоковци е носител на трофея от първото издание на Балканската лига през 2009 г. В чужбина пък е част от тимове като Одрин, Фени Индустри, Газ Метан и Киети.

През 2018/2019 Иван Лилов записва средно по 9.6 точки, 2.4 борби и 2.1 асистенции в 11 мача на Капошвари в унгарското първенство. 

Лилов ще дебютира още тази събота срещу Академик Бултекс 99, обявиха от клуба на официалната си страница в социалната мрежа Facebook.

Спартак Плевен ще гостува на пловдивчани в срещата от 16-ия кръг на Националната баскетболна лига. Мачът е на 26-и януари в зала "Колодрума" от 18.30 часа.