Дървосекачи останаха без каруци
Дървосекачи останаха без каруци / DarikNews.bg

Поредните нелегални дървосекачи са заловени при акция на полицията в Гулянци на 31 януари. Около 16.40 часа на улица в градчето е спрян за проверка 24-годишен мъж. Установено е, че той превозва с конската си каруца близо един кубик акациеви дърва за огрев. Мъжът не разполагал с необходимите разрешителни документи, затова дървата и каруцата са иззети. Полицейска проверка изяснила, че 24-годишният има 14 заявителски материала за кражби и шофиране без книжка и е осъждан.

Половин час по-късно също в Гулянци, е заловен друг местен жител - на 26 години. Той транспортирал с конската си каруца 0,8 куб. м. акациеви дърва за огрев. Установено е, че и този нарушител има богато криминално досие - 13 заявителски материала за кражби, нанасяне на телесна повреда и шофиране без свидетелство за правоуправление, четири регистрации и три присъди.

Двете каруци са иззети и се съхраняват в горското стопанство в Никопол. На мъжете са съставени актове за незаконна сеч и добив на дървесина. По случая работата продължава.