/ IStock
Продължават да нарастват случаите на COVID-19 в областта
'В Плевен две университетски клиники са поставени под 24-часова карантина, заради открит случай на коронавирус". Това съобщи Момчил Цветков - говорител на Университетската болница "Д-р Георги Странски

15 пациенти с COVID-19 се лекуват в Университетската болница в Плевен

"Един лекар анестезиолог е дал положителна проба за заразата, чувства се добре, не е хоспитализиран",
уточни Цветков. Това е причина клиниките по онкохирургия и онкогинекология да бъдат поставени под карантина. Извършва се цялостна дезинфекция.

Спрени са за 24 часа плановите операции в двете клиники. Персоналът им се изследва за коронавирус. Извън този случай в плевенската университетска болница "Д-р Георги Странски" са настанени за лечение 15 пациенти с коронавирус, двама са в интензивно отделение, допълни Цветков.

Продължават да нарастват случаите на COVID-19 в Плевенска област, коментира д-р Стефка Тошева - директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ.

Осем пациенти с COVID-19 се лекуват в Университетската болница в Плевен

"Вчера изследванията са установили 12 нови случаи, а днес са 15.
От днес нова ученическа паралелка в Плевен е поставена под 14-дневна карантина, заради открит случай с коронавирус. Така до момента пет класа от различни училища в областния град преминават под карантина", обобщи д-р Тошева.

От инспекцията апелират за по-стриктно спазване на противоепидемичните мерки - носене маски, които да покриват и носа, в транспорта и във всички затворени помещения, спазване на дистанция и използване по-често на дезинфектанти.
БТА