Две училища в Плевен не учат днес
Две училища в Плевен не учат днес / netinfo

Плевенското НУ “Единство” прекратява учебни занятия от днес до 14 януари включително заради ниските температури в класните стаи. Това каза за Дарик Свобода Анзърова от РИО Плевен.

Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” също няма да провежда днес часове. Във всички останали плевенски училища, в които миналата седмица имаше “дървена ваканция”, учебният процес е възстановен.

В община Гулянци в ОУ “Христо Ботев” в село Милковица има авария в локалната отоплителна инсталация и там децата също не учат. Там не може да се каже кога аварията ще бъде отстранена и ще бъдат възстановени учебните занятия, уточни Свобода Анзърова.

От днес в професионалната гимназия по лозарство и винарство са възстановени учебните занятия, но с намалени часове от 30 минути, съобщи директорът Бисерка Илиева. След усилено топлоподаване от Топлофикация Плевен температурата, подавана в гимназията, вече е 65 градуса. Училището остава с намалени часове до напълно възстановяване на нормалните температури, гласи заповед на директора.