Две ученички, прекалили с марихуана, са приети в Спешното
Две ученички, прекалили с марихуана, са приети в Спешното / DarikNews

Две тийнейджърки - на 15 и 16 години, са приети в Спешното приемно отделение на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" Плевен след употреба на марихуана, съобщават от пресцентъра на здравното заведение. Момичетата не са контактни, не могат да кажат имената си, нито имат документи за самоличност. Те са със сърцебиене, ниско кръвно налягане и втренчени погледи. В момента чрез системи медиците им вливат изчистващи препарати.

Момичетата са постъпили в Спешното тази сутрин между 8.30 и 9.00 часа, след като техни преподаватели от училище в жк „Сторгозия" в Плевен са повикали линейка от Центъра за спешна медицинска помощ. Тийнейджърките са били в кафене в района на учебното заведение. Преподавателите забелязали странното им състояние и потърсили медицинска помощ.

За случая е информирана и ОД на МВР Плевен. Полицаи се опитват да установят самоличността на момичетата и да осъществят връзка с родителите им. Тийнейджърките живеят в Плевен на квартира, а родом са от друго населено място. Ако родителите им дадат съгласие, те ще бъдат настанени за лечение в Отделението по клинична токсикология на УМБАЛ "Д-р Георги Странски".