Две са версиите за катастрофата с румънката Мария Чонкан
Две са версиите за катастрофата с румънката Мария Чонкан / netinfo

Плевенската Окръжна прокуратура работи по две основни версии за причините на катастрофата, която доведе до смъртта на румънската лекоатлетка Мария Чонкан.

Едната от версиите за катастрофата е за управление на лекия автомобил с превишена скорост, вследствие на което румънката е загубила контрол над колата. Втората е за възникнала по време на движението техническа неизправност – спукване на гума, която е станала причина за загубване контрола над автомобила.

Автомобилът е изцяло увреден, като предварителните приблизителни щети възлизат на около 35000 лв. Назначена е автотехническа експертиза, която да изясни дали техническа повреда е станала причина за произшествието. На огледа на инцидента вещи лица са фиксирали следи от странично приплъзване от гумите на автомобила преди излизането му от платното за движение и сблъсъка с крайпътно дърво.

Установени са и свидетели на катастрофата. Според първоначалния оглед пътно-транспортното произшествие е станало на прав участък от пътя, при изключително добра видимост, сухо и слънчево време и добро състояние на пътното платно.

Няма данни в момента на произшествието да е имало разминаване с насрещно движещи се превозни средства или други фактори, които по някакъв начин да допринесат за катастрофата.