Две от автогарите в Плевенско в нарушение
Две от автогарите в Плевенско в нарушение / Дарик Плевен

Нарушения на две автогари в Плевенска област са открили при проверка инспектори на ИА «Автомобилна администрация», съобщават от пресцентъра на Министерството на транстпорта. Акцията стартира през месец юли на територията на цялата страна. Една от автогарите в областта е с неизяснена собственост, на други две са съставени предписания.

Първото нарушение е липса на хоризонтална маркировка върху твърдата настилка на площадката на автогарата, а второто - неработеща звукова уредба за информация за тръгващите и пристигащите автобуси. В Ловешка област предписания са издадени на четири автогари. Там е необходимо да се ремонтират таблата на секторите за пристигащи и заминаващи автобуси, табелите с имената на крайните пунктове на линиите, да се постави разписанието на видно място. Предписано е оборудване на помещение за приемане и съхраняване на багаж и нанасяне на пътна маркировка на площадката с твърда настилка за престой на автобусите.

Целта на извършените проверки бе да се установи реалното състояние на всички автогари в страната, тъй като подобна цялостна проверка до момента не е извършвана, уточняват от транспортното министерство.

В началото на месец август стартира втората част на акцията, при която ще се проверява дали са изпълнени издадените по-рано предписания и нередностите са отстранени.