Две музикални събития ще огласят центъра на Плевен
Две музикални събития ще огласят центъра на Плевен / archiv.DarikNews

Музикалният концерт "Танцът в музиката", представен от Плевенска филхармония и "Рок фест" с участието на пет рок групи ще раздвижат днес въздуха в централната част на Плевен.

От 17:30 часа на естрадата в Градската градина, Плевенската филхармония ще изнесе концерт посветен на "Деня на европейското сътрудничество" 2013 г. , който е организиран от Информационното звено по програмата за Трансгранично сътрудничество „Румъния - България 2007 - 2013". На концерта ще присъстват специално поканени гости от Румъния и Област Плевен.

В програмата на концерта специално място заема "Румънска рапсодия" No.1 от Джордже Енеску, а освен това публиката ще може да се наслади на произведения от Петко Стайнов, Верди, Брамс, Гуно, Бизе, “Чардаш” към операта “Царицата на чардаша” от Калман, Йохан Щраус, Жорж Бизе, Въведение към операта “Кармен”, Кан-кан от “Орфей в ада” на Жак Офенбах. В част от изпълненията ще се включат и танцови двойки.

По-късно - от 19:00 часа ще започне "Рок фест", организиран от плевенски рок музиканти и почитатели на рок музиката. В програмата са включени групите "Taking Heed", "Криминале", "НОТ", "Ерол Майк" и "Искра", които ще поднесат на плевенската публика избрани от тях кавър версии на парчета от световната рок класика, а някои ще представят и свои авторски песни.

Рок фестът се осъществява с подкрепата на Община Плевен и кмета на града проф. Д-р Димитър Стойков.