Двама са загинали при пожари през септември
Двама са загинали при пожари през септември / netinfo

В потушаването на 30 пожара, завършили с материални загуби, са участвали плевенските огнеборци през месец септември. Най-честата причина за този вид произшествия е небрежност при боравене с открит огън, уточняват от пресцентъра на МВР в Плевен.

Служителите от районните служби за Пожарна безопасност и спасяване са участвали в ликвидирането на общо 104 произшествия, срещу 319 за същия период на 2008 г. Двама души са загинали при пожари през миналия месец, пострадали няма.

Втората по честота причина за възникване на огън е късо съединение, следвана от техническа неизправност и неправилно ползване на нагревателни и отоплителни уреди. Установено е, че девет от пожарите са умишлено причинени.

През месец септември звената и районните служби за пожарна безопасност и спасяване са извършили 13 комплексни и 290 контролни проверки по изпълнение на предписани мероприятия и спазване на противопожарния режим в обектите, а по отделни направления са реализирани 242 тематични проверки. 8 разпореждания са връчени на ръководителите на обекти, те са за констатирани нарушения на противопожарните правила и изисквания.