Два пожара са гасили огнеборците
Два пожара са гасили огнеборците / netinfo

Два пожара, избухнали през вчерашния ден, са завършили с унищожаване на имущество, но без човешки жертви, информират от пресцентъра на Областна дирекция “Полиция” Плевен.

Първият сигнал за пожар в ресторант в село Малчика е получен около 04.00 часа в Регионална служба “Пожарна и аварийна безопасност” в Левски. При пристигане на мястото е установено, че гори покривната конструкция, от която са унищожени 500 кв.м. Спасена е останалата част и оборудването на сградата.

Също вчера, около 22.30 часа в плевенската пожарна е получен сигнал за възникнали пламъци в частна дърводелска работилница в село Гривица. Изпратени са два противопожарни автомобила с 5 служители от РСПБЗН – Плевен, които установили, че гори цялата покривна конструкция на работилницата. Ликвидирането на пламъците е било затруднено от голямото количество струпване на дървен материал и ниското налягане във водопроводната мрежа.

В следствие на пожара са унищожени около 160 кв.м. покривна конструкция, около 6 000 кв.м. фурнир, 40 куб.м. дървен материал, 8 дървообработващи машини. Спасени са около 9 000 кв.м. фурнир и 3 куб.м. дървен материал. Към момента се извършва разчистване и доизгасяване на локални огнища.

Причините за възникването и на двата пожара се изясняват.