Два инцидента са съпътствали снимките на Дякон Левски
Два инцидента са съпътствали снимките на Дякон Левски / dariknews.archive

Два инцидента са съпътствали заснемането на новия филм за Васил Левски. Това разкри в студиото на Дарик Горан Гънчев, който изпълнява ролята на Димитър Общи в тричасовата продукция на режисьора Максим Генчев. Заедно с това Горан Гънчев отговаряше и за участието на каскадьорите от прабългарската школа за оцеляване „Багатур" в мащабния проект.

„Първият инцидент се случи когато трябваше да заснемем обесването на Димитър Общи. Клонът на дървото, на който трябваше да стане това се счупи и падна зад мен. На косъм се разминах с удар по главата или рамото, а бе доста масивен.

Вторият инцидент възникна след като един от конете, осигурени от нашата школа се подплаши, напусна определената за снимки траектория и обърна каруцата, която теглеше. Само бързата реакция и подготовката на човека от „Багатур" не позволи инцидента да има по-сериозни последствия.

И двата епизода обаче по решение на режисьора останаха като кадри във филма "Дякон Левски", вторият дори е част от трейлъра, който вече се върти по медиите", разказа Горан Гънчев.

Дългоочакваната кинолента за Апостола на Свободата ще се завърти пред плевенската публика в навечерието на 142-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Премиерните прожекции на пълнометражния тричасов филм ще бъдат на 17 и 18 февруари 2015 г. в залата на плевенския Драматичен театър „Иван Радоев", непосредствено след премиерата в София в Зала 1 на НДК на 16 февруари.