Духова музика ще звучи в центъра на Плевен
Духова музика ще звучи в центъра на Плевен / netinfo

Представителният духов оркестър на Сухопътни войски ще изнесе днес традиционния си летен концерт. В 17.15 часа оркестърът ще тръгне от Община Плевен. Пред Мавзолея ще покаже новото си шоу в продължение на 10 минути. С тази композиция музикантите ще участват и на Международния фестивал на военните духови оркестри във Велико Търново, а плевенчани ще я видят първи.

В 18.00 часа на алеята пред Центъра за работа с деца започва летния концерт, който ще бъде оповестен с Радецки марш. За първи път оркестърът ще изпълни валса на Дико Илиев – „Над Букьовци”. В програмата са включени нови за формацията в жанрови отношение произведения - джаз. Диригенти са майор Анатолий Димитров и лейтенант Юлиян Атанасов. Концертът се организира по идея на Военния клуб и с подкрепата на Община Плевен и командването на V-та механизирана бригада.

Отпуската на военните музиканти завърши и започва динамичната им концертна и фестивална дейност – те ще свирят в Карлово, Оряхово, Велико Търново, Бяла Слатина. Ще участват и в чествания, посветени на победи на българската армия.