ДСБ Плевен изразиха недоволство от ГЕРБ
ДСБ Плевен изразиха недоволство от ГЕРБ / netinfo


                                             ДЕКЛАРАЦИЯ
                 На общинското ръководство на ДСБ град Плевен

Силно сме обезпокоени от поведението и отношението на представителите на ръководството на управляващата партия ГЕРБ в град Плевен. По време на общественото обсъждане на бюджета на града в единственото село, където кмета на Синята коалиция е от партия ДСБ, а именно село Мечка, народния представител и областен председател на ГЕРБ Ивелин Николов отива в селото и се държи безцеремонно и тенденциозно нагло с нашия кмет, като го обижда и му заявява, че не управлява добре, аргументирайки се с факта, че има нарастване на престъпността в селото. След случая кмета на селото се защити достойно пред плевенските медии, което предизвика публична полемика и противопоставяне между нас.

По въпроса с бюджета и календара на плевенската култура ръководството на ГЕРБ Плевен инициира извънредна сесия заедно с БСП, като след това двете партии дадоха и съвместна пресконференция. След това по време на обсъждането на проектобюджета на общината за 2010 година, областния организационен секретар на ГЕРБ и общински съветник Владислав Николов с грубото си и неуравновесено поведение буквално изкрещя в лицето на Зеленогорски и общинските съветници от Синята коалиция, че ние сме никои, че постоянно се стопяваме и изчезваме, че между нас няма абсолютно никакво сътрудничество и те никога не са имали нужда от нашето сътрудничество.

След всички тези неща, които се случиха, ние от ДСБ заявяваме, че от самото начало на съществуването на правителството сме го подкрепяли безрезервно, а така също и нормативните актове, предложени от него. Всичко това, включително и подкрепата ни на частичните местни избори в София, се правеше с ясното съзнание, че страната тръгва към промяна, към нещо по-добро, че я изтръгваме от корупционната примка на ДПС и БСП.

Въпреки това през цялото това време нещата при нас в град Плевен не са се променили към по-добро в отношенията ни с ГЕРБ, а напротив влошават се постоянно. Заявяваме пред цялата плевенска общественост, че въпреки, че имаме решение на националното ни ръководство за подкрепа на ГЕРБ, определено търпението ни е на изчерпване и наближава момента, в които ще оттеглим подкрепата си за малцинството на партия ГЕРБ в парламента.

 Материалът се публикува без редакторска намеса.