horo gines
horo gines / dariknews.archive
250 самодейци в народни носии подариха за 24 май на Плевен един истински празник на българския дух. В продължения на час и 18 минути на централния площад „Възраждане“ самодейците от клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев представиха без прекъсване 65 автентични хора от всички области на страната пред очите на стотици плевенчани и гости на града.

horo gines
dariknews.archive

Уникалната инициатива наблюдава и Председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който поздрави танцьорите и техния ръководител за прекрасната идея, посветена на 10 години от създаването на клуба и 55-ия рожден ден на хореографа Джейлян Демирев.

horo gines
dariknews.archive


horo gines
dariknews.archive


„Скъпи плевналии, току-що всички ние станахме свидетели на нещо уникално, на това как хора от различни възрасти, с различни интереси и професии, обединение от своята любов към българския фолклор, съхраняват българския дух. Традицията е жива, когато се предава от човек на човек и аз съм убеден, че всички ние ще успеем да предадем тази любов към българското и на нашите деца. Благодаря ви, че ви има! Благодаря ви, че превърнахте този 24 май в един истински празник на българския дух и на традициите ни, че ни накарахте всички ние да се почувстваме горди като българи“, обърна се към самодейците от „Северняците“ председателят на Общинския съвет Мартин Митев.
 

horo gines
dariknews.archive

horo gines
dariknews.archive


Той честити 10-годишният юбилей на Клуба, след което направи специално обръщение и към хореографа Джейлян Демирев по случай 55-ия му рожден ден. „Трудно е човек да опише с думи това, което почувства при видяното днес на централния площад в Плевен. Г-н Демирев, това, което вие и тези 250 танцьори направихте, е най-хубавият подарък за Плевен в празничния 24 май! Благодаря ви, че сте част от Плевен и, че давате своя труд и талант на нашия град! Поклон пред хора като вас, г-н Демирев!“, обърна се към рожденика Мартин Митев.

horo gines
dariknews.archive

С днешната инициатива клуб „Северняците“ и хореографа Джейлян Демирев кандидатстват за Книгата за рекордите „Гинес“. Събитието бе документира от три камери, присъства и нотариус, за да може след това записът да бъде изпратен в централата на Рекордите на Гинес. Изпълненията наблюдава и комисия в състав доц. Красимир Петров, доц. Петър Григоров и доц. Стефан Въгларов.
 

horo gines
dariknews.archive


Вижте моменти от представянето на танцьорите от клуб "Северняците":