Доброволческата кампания влиза в битка срещу произшествията на пътя
Доброволческата кампания влиза в битка срещу произшествията на пътя / archiv.DarikNews

На 3-ти юни 2013 г., стартира Националната кампания „Дай зелена светлина на живота!", организирана от Сдружение Младежки информационно-консултантски център „Интелект" Плевен.

Доброволческата инициатива ще се реализира в периода 3-7 юни, съвместно с организации и институции от цялата страна, като целта е да се ангажира вниманието на обществеността към тревожния брой на нарастващите пътно-транспортни произшествия в Република България. Акцент в кампанията ще бъде "опасността от високата скорост и шофирането в нетрезво състояние".

През времето на кампанията на територията на страната ще бъдат реализирани множество инициативи, които ще засегнат теми като грижата за пешеходците, взаимната толерантност на пътя и спазването на Закона за движението по пътищата.
Предвидени са в различни краища на страната да бъдат проведени множество изложби със снимки и рисунки по темата, деца ще рисуват по асфалта на тематики свързани с безопасността на движението по пътя, ще се организират велопоходи, ще има редица дискусионни клубове и кръгли маси на теми: „Безопасност на пътя, отговорност за всички" и "Толерантни на пътя".

В Плевен, музикалният екип към Сдружение Младежки информационно-консултантски център „Интелект" композира и записа рок песен, като за период от един месец беше създаден и видеоклип, чрез който се призовава да бъдем отговорни на пътя и да уважваме най-ценното което имаме - живота. Песента е със заглавие „Търся те (лабиринти от улици)".

Доброволческата кампания влиза в битка срещу произшествията на пътя
netinfo

Песента и видеото са създадени с участието на Милен Първанов, Ванеса Блажева, Кристина Петкова, Евгения Лозанова, Божана Славкова, Симона Славкова, Деница Славеева, Бисер Костадинов и Лия Петрова. Младежите от Плевен изработиха и флаер, който заедно с клипа ще са лицето на кампанията.

Милен Първанов - ръководител на МИКЦ"Интелект" сподели за Дарик, че десетки регионални и национални медии са приветствали идеята и също ще се включат в популяризацията на кампанията, като заедно с младежите ще допринесат за подобряване на културата на движението по пътищата.

Видеоклипчето може да се види в сайта на Младежки информационно-консултантски център "Интелект"-Плевен www.mikcpleven.org в YouTube http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SomTAskw8vA и Facebook.

Официални партньори и съорганизатори са:

МВР - Плевен, БЧК - Плевен, Национален център европейски младежки програми и инициативи, Дарик Радио, DarikNews, Вестник „Посредник", Вестник „Посоки", InfoPleven, Плевен за Плевен, IBL music, SeyhoMusic, Областен информационен център - Плевен, Областен информационен център - Ловеч, „АРТ-Център" при ПГМЕТ гр. Червен бряг, Сдружение „Младежки инициативи" - Плевен, Читалище „Младост" - Самоков, "Младежки център за развитие - Взаимопомощ" - Казанлък, Казанлък Инфо, Сдружение „Младежки порив за бъдещето" - Монтана, Младежки информационно-консултантски център Монтана, Фондация "ЗАЕДНО - общуване за подкрепа и развитие", ENERGY BEAT CREW - Никопол, НУ "Христо Ботев" - Плевен, Помощно училище „Св. Теодосий Търновски" - Велико Търново, Държавно финансово стопанска гимназия „Интелект" - Плевен, ORV-MEDIA, Младежки информационно-консултантски център гр. Варна, Младежки информационно-консултантски център гр. Ямбол, HITSMUSICDANCE.