До месец и половина пътят Плевен - Никопол ще е готов
До месец и половина пътят Плевен - Никопол ще е готов / netinfo
До месец и половина пътят Плевен - Никопол ще е готов
19857
До месец и половина пътят Плевен - Никопол ще е готов
  • До месец и половина пътят Плевен - Никопол ще е готов

Лятото по традиция е сезонът на ремонтите, най-вече на тези по пътищата. Тези от вас, които са останали в Плевен през почивните дни и са имали път към или от квартал "Дружба", вероятно са видяли, че едното платно по бул. "Христо Ботев" беше затворено. Подобни ремонти има навсякъде не само в града, но и в областта.

Продължава активната дейност и по рехабилитацията и реконструкция на пътя Плевен - Никопол. Проектът се финансира по програма Трансгранично сътрудничество от 2007 год. и трябваше да завърши в рамките на две години, но поради финансови причини дейностите се позабавиха. Вече близо две трети от обекта е готов, част от останалите 17 км - от Гривица до разклона при Дебово, също може да бъде пусната в експлоатация.

Работата продължава, до къде е стигнала чуйте от инж. Любомир Станчев, директор на Областно пътно управление в Плевен в звуковия файл.

Инж. Станчев информира още за ремонтните дейности на други пътища в района на Гулянци и Никопол. Започнали са интензивни ремонтни работи на пътя от Гулянци до Гиген. "В момента се работи по участъците през населените места Брест и Гиген, където по-голямата част от бордюрите вече са премахнати, фрезова се и се запълват дупки.

Прави се подготовка и за ремонта на моста на Вит между Гулянци и Милковица, където обаче ще се наложи движението да се отбива. Как ще стане точно това, предстои да се реши, уточни инж. Станчев.