До 20 август АБВ-Плевен създава общинските си структури
До 20 август АБВ-Плевен създава общинските си структури / dariknews

На среща с медиите, представители на АБВ представиха информация относно структурирането на клубове на партията, която от 28 юли 2014 г. получи своя "мокър печат", удостоверяващ учредяването й.

Областният координатор на АБВ за област Плевен Цветан Антов съобщи, че въпреки отпускарския период, структурирането на партията в Плевенско поставя региона сред най-добре развиващите се в това отношение в страната.

Седем са вече изградените структури на територията на община Плевен като към тях вече са добавени и женска и младежка организация на партията. Цветан Антов каза, че има готовност структурите в кварталите "Дружба" и "Сторгозия", както и в центъра на Плевен да се удвоят. Той посочи, че в момента усилията са насочени към Плевенска област и селата в общината, предвид резултатите от отминалите евроизбори, които там са незадоволителни.

Седем са структурите на АБВ и в община Гулянци като там също са създадени младежка и женска организации. В Искър, Староселци и Долни Луковит също има готовност за създаване на общинска структура със свой председател.

Областният координатор на АБВ уточни, че в устава на партията е включено условието, че е необходимо най-малко половината от населените места на дадена община да бъдат подготвени, за да се създаде общинска структура.

В Пордим също има готовност в ¾ от населените места като и там са създадени женска и младежка организации - също едно от условияата, вписани в уставеа на партията.

"Най- късно до 20 август ще бъдат изградени всичките общински структури по места. Тогава ще бъде учредена и тази в община Плевен, след което предстои и създаването на Областната структура на АБВ", обясни Антов.

Над 450 са попълнените заявления за членство в партията като още над 200 са подготвените и раздадени, които най-вероятно до края на седмицата ще бъдат регистрирани.

След две седмици предстои да се проведе първата Общинска конференция на АБВ-Плевен, до когато всъщност ще бъдат изградени всички структури и ще може да бъдат излъчени общинско ръководство и председател.

Женският клуб на АБВ в Плевен е учреден на 27 юли като участието си в него са заявили до сега 32 жени, съобщи председателят на клуба Поля Томова и сподели, че в клуба участват представителки на цяла палитра от професии като лекари, учители, счетоводители. Заместник председател на клуба е Андриана Александрова, а секретар на клуба е Таня Савова.

Към 16 август предстои провеждането на Националняа конференция, на която ще бъде избран председател на Националната федерация на жените в София. В пресконференцията на АБВ в Плевен участва и членът на националното ръководство на АБВ, Румен Петков.