123
123 / obshtina levski
Тази събота -  31-ви август, Първият фестивал на панаирната кулинарна традиция в региона „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция”, ще събере майстори на традиционното левченско ястие от близо и далеч  в 17:00 ч. в парка до Общината. Над 25 са заявките за участие във фестивала, организиран от Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901”.
Майстори, любители и ценители на кулинарното изкуство ще могат да покажат, да се насладят и оценят най-вкусната левченска традиция. Кулинарен конкурс, интересни състезания, музика и забавления в духа на фолклорното ни богатство със съвременно изпълнение ще радват домакини и гости на празника. Вкусните ястия на традиционната и здравословна българска кухня да оценят младите е идеята и фестивалът да стане емблема за региона.
Компетентно жури ще оценява майсторството на приготвените ястия, а за победителите са предвидени уникални награди - бижута във формата на чушка, изработени от бижутера Константин Костов.
Вкусно приготвените пълнени чушки, кулинарната панаирна традиция на град Левски, ще могат да опитат всички на фестивала.


Тази вечер е концертът с песните на легендарната и обичана Фамилия „Тоника” и Ралица Ангелова, която е от Левски, е от 20:00 ч.
На 1 септември - неделя от 20:00 ч. песните на фолк певицата Рени, Аркан и Ева – Марти на откритата сцена пред Общината ще изпълнят последната панаирна вечер от празниците на град Левски.

123
obshtina levski