Директорът на НУХр.Ботев:Голямото ни предизвикателство е спортна зала
Директорът на НУХр.Ботев:Голямото ни предизвикателство е спортна зала / archive.dariknews

На специална среща с медиите, директорът на НУ"Христо Ботев" в Плевен обобщи извършеното от педагогическия екип през отминаващата 2013 година.

В началото на събитието, журналистите и преподавателският екип бяха приветствани от група коледарчета, които изрекоха най-топли пожелания към своите гости и преподаватели.

Директорът на НУ"ХрБотев"Голямото ни предизвикателство е спортна зала
netinfo

Наред с изброените работи по вече приключени и текущи проекти, Цветелин Горанов посочи като „Голямото предизвикателство" за 2014-та година изграждането на спортен салон в училището.

„Известно е, че нашето училище със своята 82-годишна история все още няма спортен салон и това, което за сега успяхме е това да бъде включено в Устройствения план на общината.", каза директорът и добави, че вече има и готов идеен проект, което би позволило кандидатстване и по различните програми към Министерството на образованието.
„Усилията ни ще бъдат насочени, това да се случи", каза Горанов и поясни, че ще е необходима сериозна подкрепа от страна на Община Плевен, тъй като за изграждането на спортният салон вероятно ще са необходими около 500 000 лева.

Той посочи, че материалната база е твърде скромна за капацитета от 470 ученици и затова в идейния проект, освен спортния салон са заложени и две стаи, с които тя да бъде разширена.

За трета година НУ"Христо Ботев" е базово училище за Педагогическия колеж в Плевен, което е от взаимна полза, както за студентите от колежа, така и за преподавателския екип в училището. Особено място в дейността на училището заема взаимодействието със Сектор КАТ, с който два пъти годишно се провеждат практически занимания с полицейски автомобил и служители на Пътна полиция.

Директорът припомни и че в резултат от работата на екипа в училището с помощта на предишния Общински съвет е взета къщата в двора на училището като по този начин е направен офис за раздаване на готова храна.

Директорът на НУ"ХрБотев"Голямото ни предизвикателство е спортна зала
netinfo

На 18 декември в НУ"Христо Ботев" - Плевен се открива благотворителен Коледен базар. Събраните средства от него ще бъдат в помощ на възпитаник на училището.

Директорът на НУ"ХрБотев"Голямото ни предизвикателство е спортна зала
netinfo