Деветашката пещера вече е част от 100-те национални туристически обекта
Деветашката пещера вече е част от 100-те национални туристически обекта / dariknews

Деветашката пещера е включена в националното движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта". Това стана миналата седмица, когато беше подписан договор за партньорство между кмета на община Ловеч Минчо Казанджиев и изпълнителния секретар на Българския туристически съюз Венцислав Удев, информират от пресцентъра на администрацията в люляковия град.

С включването на Деветашката пещера в списъка на 100-те национални туристически обекта БТС ще поддържа в официалния сайт на обектите актуална информация за природната забележителност, ще включи обекта в следващите тиражи на книжката за националните туристически обекти и картата за тях, както и ще я популяризира сред туристическата общност и участниците в националното движение и на страниците на в. „Ехо".

Движението "Опознай България - 100 национални туристически обекта" дава възможност на туристите да се запознаят със забележителностите в страната - с нейните равнини и планини, с природните забележителности и феномени, с националните и природни паркове. Посещението и запознаването с националните туристически обекти се удостоверява с поставянето на печата на съответния обект на определеното за целта място в книжката. Турист, посетил определен брой туристически обекти, получава значка „Опознай България".

Досега от община Ловеч в списъка на 100-те национални туристически обекта са включени музеят „Васил Левски", Къкринското ханче и Етнографският музей. С прибавянето на Деветашката пещера община Ловеч добива статут на официален партньор на БТС.