Детски празник в РИМ зарадва децата от ЦДГЩурче
Детски празник в РИМ зарадва децата от ЦДГЩурче / archiv.DarikNews

На 23 май в парка на Регионалния исторически музей в Плевен се проведе детски празник „Играем и учим". 33 деца от ЦДГ „Щурче" представиха музикална програма - спортни и народни танци и показаха уменията си да апликират и оцветяват, да рисуват, да редят пъзели, на музикалния фон на популярни детски песни, сред украсени с разноцветни балони дървета.

Детски празник в РИМ зарадва децата от ЦДГ"Щурче"
netinfo

Анелия Първанова - уредник в Регионалния исторически музей каза, че празникът, който е организиран по повод 24-ти май и Деня на детето - 1-ви юни, има за цел не само забавлението и игрите приготвени за децата, но и те да научат нови неща.

Детски празник в РИМ зарадва децата от ЦДГ"Щурче"
netinfo

Тя обясни, че една част от мероприятието е свързана с реденето на пъзели, които са всъщност снимки на експонати от музея и идеята е, след като бъдат сглобени пъзелите да бъдат показани на децата и самите експонати като музейните специалисти ще им разкажат накратко за тях. Сред сюжетите, избрани за пъзелите бяха Вълчитрънското съкровище, Лазарки, Коледари, портрет на Васил Левски.

В заниманията предвидени за децата беше включено и апликирането на готови шаблончета на животни, които децата познават, а рисуването на асфалт завърши с поставяне на оценки за всяка рисунка и връчването на награди.

Детски празник в РИМ зарадва децата от ЦДГ"Щурче"
netinfo