Депутатът Димитър Горов и кметът Минчо Казанджиев посетиха обновено болнично отделение
Депутатът Димитър Горов и кметът Минчо Казанджиев посетиха обновено болнично отделение / снимка: пресцентър на Община Ловеч

След двумесечен планов ремонт Ловеч може да се похвали с изцяло ремонтирано и обновено очно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение. Стаите са основно обновени, със собствени санитарни помещения. Наличният болничен инвентар е отремонтиран, пребоядисан, подменена е и дограмата, уточняват от пресцентъра на Община Ловеч. По този повод депутатът Димитър Горов и кметът Минчо Казанджиев посетиха отделението. Те, заедно с председателят на ОбС Милко Недялков и групата общински съветници от БСП, дариха собствени средства за закупуването на специализирани столчета за преглед на пациенти в отделението.

Ремонтът на отделението е част от по-голям план за ремонтни дейности през тази година в болницата. Преди време беше отремонтиран ТЕЛК, в момента върви ремонта на Патолого-анатомията и съдебната медицина, а до средата на м. март се очаква да бъде завършен ремонта на Инфекциозно отделение. Предстои още ремонт на Гинекологията и ОАИЛ /отделение по анестезия и интензивно лечение/, който се очаква да завърши до средата на м. април.

За извършването на тези ремонтни дейности Министерството на здравеопазването е отделило 1 200 000 лв. С част от тези средства е изградена нова котелна централа за отопление на цялата болница.