Децата от Детелина ще рисуват своята мечта
Децата от Детелина ще рисуват своята мечта / Dariknews.bg

Рисунка на асфалт на тема "Моята мечта" организират на 30 септември от БМЧК в Плевен. Инициативата е част от Националната доброволческа информационна кампания по приемна грижа и ще се проведе от 15.00 часа в Градската градина. Ще рисуват децата от Дом "Детелина". Младите доброволци от БЧК ще раздават флаери и ще разясняват приемната грижа.

Във връзка с честването на 90 години от създаването на Българския младежки Червен кръст се обявява национална младежка благотворителна кампания „Бъди 1 от 90 000". Тя стартира на 15 септември и ще продължи до 14 октомври - денят на честванията на годишнината. Кампанията е насочена към ученици от 1 до 12 клас. Тя ще се проведе основно в българските училища, като децата ще бъдат призовани да помогнат чрез даряването на 1 лев. Целта е за месец да се наберат 90 000 лв. в полза на програма „Топъл обяд", която осигурява безплатен обяд в училище за деца в тежко социално положение.

Клипът, промотиращ кампанията, няма рекламни послания, той е еднствено информационен.

Обект на благотворителност са децата в неравностойно социално положение, които през учебната година се хранят безплатно в училищни трапезарии. Възможността за безплатен обяд е преди всичко сериозен фактор за превенция на отпадането от училище и рефлектира съществено върху развитието на децата. С посланието на видеоклипа "Бъди един от 90 000" се обръщаме към учениците, техните родители и българската общественост и чрез излъчването му в медиите се надяваме на широк отзвук и високи резултати.

Представители на училището, събрало най-много средства, ще имат честта да участват в официалното закриване на кампанията и в даряването на чека на 14 октомври.