Деца ще борят килограмите с изкуство
Деца ще борят килограмите с изкуство / Dariknews.bg
Деца ще борят килограмите с изкуство
37596
Деца ще борят килограмите с изкуство
Деца ще борят килограмите с изкуство
  • Деца ще борят килограмите с изкуство
  • Деца ще борят килограмите с изкуство

20 семейства на деца с проблемни килограми в Плевен ще имат възможност безплатно да получат помощ. Тя ще им бъде предоставена като част от проект "Арт-център за рехабилитация и социална интеграция на деца с наднормено тегло".

Проектът ще се реализира по ОП "Развитие на човешките ресурси" на Европейския социален фонд. Стойността му е 95 хил. лв., а водеща организация по него е "Младежко бюро за социални услуги и граждански инициативи" в Плевен. Арт-центърът ще се помещава в читалище ЛИК Плевен. Там ще работят творчески ателиета по изобразително изкуство, форум театър, арт-терапия и танцова гимнастика.

Към центъра ще бъде изграден и консултативен кабинет, в който лекар- диетолог, психолог и социален работник ще консултират децата и техните семейства за здравословно хранене и здравословен начин на живот. Малчуганите, които ще бъдат включени в проекта, тряба да са на възраст от 7 до 14 години. Децата ще имат възможност да изявят своите творчески постижения на специално организирани сценични представяния, изложби и детски празници.

Чрез дейностите по проекта ще се даде повече самочувствие на децата с наднормено тегло, те ще се приобщят по-лесно към връстниците си и ще използват пълноценно свободното си време, поясни Дамян Минков, член на проектния екип.