Деца от Хатива помагат на плевенски връстници
Деца от Хатива помагат на плевенски връстници / снимка: Помощно училище Плевен

"Коледен карнавал на солидарността" организираха благотворително за възпитаниците от Помощното училище в Плевен децата от неделно училище "Св. Иван Рилски" - Хатива/Енгера. Това съобщават от плевенското училище.

Празникът е продължение на започналата миналата година благотворителна инициатива. От българска страна "посланик на добра воля" е била психоложката на Помощното училище Петя Марчева, в словото си тя е изразила своите благопожелания и увереност в бъдещата съвместна работа по проекти на плевенското училище. Тя е връчила и грамотите на наградените участници в конкурса за рисунка с послание на тема "Щастлив ден без насилиe край мен", обявен по случай Международния ден за правата на човека.

Своеобразна рамка на тържеството е била пиесата "Карнавал" по Камен Донев, с която театралното студио към училището спечели тази година специалната награда на журито на националния фестивал на любителските театри с международно участие в Каварна. В Коледния карнавал са се включили с драматизации, песни и танци деца от всички възрасти от училището в Хатива.

Като част от празника родители са изработили коледни курабийки, които са участвали в конкурс за най-вкусен сладкиш. С продадените символично курабийки и с дарения от гостите на тържеството са събрани средства, които са дарени за нуждите на Помощно училище "П. Р. Славейков" в Плевен.