Дават стипендии на даровити деца
Дават стипендии на даровити деца / netinfo
Една молба е постъпила от началото на тази година до Комисията за отпускане на годишни стипендии на даровити деца в неравностойно социално положение, съобщиха от Общинска администрация Плевен.

През изтеклата година комисията е разгледала 23 молби, удовлетворени са всички, които отговарят на определените критерии. Кандидатите трябва да са ученици или студенти, не по-възрастни от 25 години, отличени на регионални, национални и международни форуми, олимпиади или състезания. От кандидатстващите се изисква също да имат отличен успех от последния учебен срок или семестър и доход до 200 лв. за член от семейството. Те трябва да представят препоръки от съответното учебно заведение и копия от дипломи, грамоти или сертификати за своите изяви. Молбите с необходимия комплект документи се подават до 30 юни на календарната година в Община Плевен.

Комисията се председателства от Панко Генов – директор на Дирекция “Финансово-стопанска дейност и управление на собствеността”, а нейни членове са общински съветници. Дейността на комисията е част от Програмата за мерки за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби на регионални, национални и международни конкурси, олимпиади и състезания в община Плевен.