Дават под наем паркинга зад Младежкия дом в Ловеч
Дават под наем паркинга зад Младежкия дом в Ловеч / archive.dariknews

Предложение на кмета на Ловеч Минчо Казанджиев за отдаване под наем на паркинга зад Младежкия дом - имот, публична общинска собственост, ще обсъдят на заседанията си тази седмица постоянните комисии по общинска собственост и по бюджет и финанси, съобщиха от пресцентъра на местния парламент.

Паркингът е обособен през 2010 г. като елемент на уличната регулация след одобрено изменение на подробния устройствен план - план за регулация на АИР „Вароша". В него има 15 паркоместа.

Необходимостта от сигурност и опазване на автомобилите на гостуващите в Ловеч предполага паркингът да бъде охраняем и с оглед на необходимите средства за организиране на денонощното му охраняване е целесъобразно имотът да бъде отдаден под наем, се посочва в предложението. Съгласно Закона за общинската собственост свободни имоти или части от тях, публична общинска собственост, може да се отдават под наем за срок от десет години след решение на общинския съвет. Отдаването под наем на конкретния имот не е предвидено в Програмата за управлението и разпореждането с имотите, общинска собственост, през 2014 г., затова кметът предлага тя да бъде актуализирана с включването на имота в Приложение 1.

Кметът предлага имотът да се отдаде под наем за денонощен охраняем паркинг с 15 паркоместа чрез провеждане на публичен търг за срок от десет години. Началната тръжна наемна цена да бъде определена на 160 лв.
Решение ще вземе общинският съвет на сесията си на 16 октомври.